Wettex-duken i en färgglad och konstnärlig design

Wettex introducerar en ny design i sin serie Wettex® Art Collection inför 2019. Den klassiska Wettex-duken med samma egenskaper och kvalitet som vi är vana vid, men en färgglad och konstnärlig design som särskiljer sig från vanliga, enfärgade dukar i handeln. De nya diskdukarna är designade i samarbete med den svenska konstnären Josephine Skapare, med inspiration av nordiska motiv och samspelet mellan människan och naturen. Finns i butik från februari månad.

Den nya serien har designats i samarbete med den svenska konstnären Josephine Skapare som minns den välbekanta Wettex-duken från tidig ålder. Tvåbarnsmamman är baserad i Stockholm och har fina barndomsminnen av märket:

– Jag kommer ihåg att jag hjälpte min mamma i köket, och det fanns alltid en Wettex® till hands när man behövde den, säger Josephine, vars efternamn passande nog stämmer överens med den kreatör hon är.

– Jag kommer också ihåg att jag hade en vän vars mamma torkade våra ansikten med Wettex-dukar efter middagen. Inte riktigt lika behagliga minnen eftersom dukarna inte alltid var rena, men det är lustigt att de minnena fastnade.

Den nya serien ”Green Living” visar på samspelet mellan människan i stadsmiljö och naturen med en lekfull twist.