Så fixar du Japandistilen hemma

Trött på att hålla dig till en stil? Få det bästa av två världar genom att inreda enligt den trendiga Japandistilen. GROHE presenterar tipsen för hur du inreder ditt hem och kombinerar skandinavisk minimalism med japansk elegans.

Japandistilen är en designtrend som går många år tillbaka och är ett resultat av alla danskaarkitekter och formgivare som rest i väg och sökt inspiration i Japan. Stilen kännetecknas avminimalism, enkelhet och funktionalitet i kombination med värme, naturliga material ochtraditionella inslag.

Nyckeln bakom trenden är att använda trä, bambu och linne då materialen skapar en känsla avvärme och koppling till naturen. Färgpaletten är ofta dämpad med toner av vitt, beiget och gråttsamt detaljer med svarta och träfärgade toner.

Möblerna är enkla och funktionella med rena linjer och oftast gjorda på naturmaterial. Detta kan tillexempel innebära minimalistiska matbord i trä tillsammans med rottingstolar. Varför inte kombineramed en skön och lågt liggande soffa i vardagsrummet?

– Japandistilen är ett bra alternativ för människor som letar efter en balans mellan enkelhet,traditionella element och naturinspirerad design. Det skapar en naturlig känsla i rummet somhjälper till att lyfta bort stressen från vår vardag, säger Christina Holmberg, PR &Communications Manager Nordics på GROHE.

källa/ foto: Grohe