Svanefors hyllar Carl och Karin Larsson – ”föra ett kulturarv vidare”

Svanefors lanserar en unik kollektion med Carl Larssons mönster De Mina. ”Vi vill hylla konstnärsparet Carl och Karin Larsson och föra ett kulturarv vidare”, skriver företaget i en information.

Till vår nya kollektion har vi valt de mer grafiska mönstret som kallas De Mina. Mönsterbilden kan man titta på länge och hitta detaljer som man först inte såg, de föreställer en blommande trädgård, med klöver, bin och blomsterrankor. Mönstret skapade Carl som försättsblad till en av sina böcker med samlade illustrationer. 
Kollektionen består av många olika textila produkter så som gardiner, kökstextil, servetter och kuddar.  ”Vi är stolta över att få vara en del av detta kulturarv och att vi fått skapa en kollektion där vi erbjuder ett klassiskt mönster i ny tappning.” – Maria Lindell-Kristensson, inköpare Svanefors

De svenska konstnärsparet Karin och Carl Larsson var aktiva under slutet av 1800-talet och deras konstnärskap levde i stark symbios. Karins kreativa kraft och konstnärliga smak är en mycket viktig komponent i Carls konst. Ur den vågade inredningen, de moderna textilierna, de rustika möblerna blandat med vardag och blomstrande trädgård, skapades motiv som har kommit att representera en bild av Sverige och som uppskattas världen över.

källa/ foto: Svanefors