I mars öppnar Antikmässan – Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk

Den 9 mars öppnar Antikmässan – Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk. På Antikmässan kan besökaren handla av utställarna och ta med sina fynd hem direkt. Det finns också möjlighet att ta del av inspirerande utställningar och ett scenprogram där författare, influensers och kända profiler inom antikbranschen föreläser. Antikmässan arrangeras 9–12 mars på Stockholmsmässan och går parallellt med Allt för sjön.

Den 9 mars slår Stockholmsmässan upp portarna för Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk – Antikmässan. På Antikmässan kan besökarna handla av utställarna, ta del av inspirerande utställningar och ett fullspäckat scenprogram.

– Hållbar konsumtion och produktion är viktigare än någonsin för att nå målen enligt agenda 2030. Med Antikmässan vill vi öka allmänhetens kunskap om hållbara livsstilar och uppmuntra till att återanvända det som redan finns i stället för att köpa nytt. Jag upplever att många tror att vi enbart erbjuder en mässa i form av utställningar men allt på Antikmässan går faktiskt att köpa – vi är Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk och vi ser fram emot att få välkomna besökarna hit i mars, säger Victor Ackerheim, operativ projektledare för Antikmässan.

Antikmässan arbetar med att främja trenden om det extra värdet i proveniensen, det vill säga ett föremåls historia, samt för att låta det bli en del av hur människor berättar vilka de är. Besökaren kommer kunna botanisera sig bland antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Varje dag öppnar dessutom en ny marknad då utställarna hela tiden fyller på i sina montrar.

Antikmässan pågår 9–12 mars på Stockholmsmässan och arrangeras i samarbete med Sveriges Konst- och antikhandlareförening (SKAF) och Förenade Antik- och konsthandlare (FAK). 

källa/ foto: Stockholmsmässan/ Jimmy Hansen