Villapriserna ökar i länet – ”leta bostad i områden med goda kommunikationer”

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län sjunkit med 0,6 procent och villapriserna visat på en uppgång med 6,3 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
– Ökat utbud av småhus och större efterfrågan på mindre lägenheter speglar bostadsmarknaden i juli och augusti. Många unga ska studera i höst och behöver flytta men hindras av en tuff bostadsmarknad med skarpa kreditvillkor, vilket riskerar leda till uteblivna utbildningstillfällen. Att kalkylera för högre kostnader och leta bostad i områden med goda kommunikationer till stadskärnan är bra råd till den med små marginaler i ekonomin, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har bostadsrättspriserna sjunkit med 0,6 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna stigit med 6,3 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 14,1 procent medan villapriserna stigit med 4,6 procent.

källa: Svensk Mäklarstatistik /Länsförsäkringar Fastighetsförmedling