Vedum: Trä är trenden i köket – ”väljer gärna svensktillverkad inredning”

När Vedums designansvarig, Jenny Andersson, blickar in i trendåret 2022 går det handplockade och naturliga som en röd tråd genom våra hem. Dessutom väljer vi gärna svensktillverkad inredning till köket.

Familjeföretaget Vedum Kök & Bad har inrett de svenska hemmen i över hundra år, och huserar fortfarande i det lilla samhället Vedum på den västgötska slätten. Omgärdade av skogar och ängar, arbetar Vedums designteam med att ta fram funktionell, vacker och långsiktig inredning. Och det gillas av kunderna.

-Att allt fler väljer svensktillverkat till kök och badrum är en trend som håller i sig, och växer! En önskan om att inreda hållbart spelar förstås in – men också en längtan efter det personliga och handplockade. Jag skulle säga att vi inreder våra hem med hjärtat, på många olika sätt, säger Jenny Andersson, designansvarig, Vedum.

Spaning:

”2022 är året då vi på allvar ser trätrenden flytta in i hemmets hjärta. Ju mer trä, desto bättre! Dessutom fortsätter trenden med naturnära kulörer i köket – linnebeige, havregult, dimgrönt till exempel. Vi ser rymliga köksöar med rundade hörn. Mjukt är ledordet. En annan trend är att inreda socialt, för 2022 vill vi bjuda in till kalas i köket! Vi ser många öppna och sociala kök, med umgänget i fokus. Vi lagar mat tillsammans – gärna enklare mat som plåtmat, grytor och soppor som går snabbt, så att vi kan fokusera på umgänget”.

källa/ foto: Vedum