Var med i Nelson Gardens tävling om otippade platser för odling

Trädgårds- och odlingsföretaget Nelson Garden utlyser en tävling för att hitta Örebro läns mest otippade odlingsplats. Under sommarens odlingssäsong ska hemmaodlares bidrag visa att det inte krävs en stor trädgård för att kunna odla grönsaker och blommor – det räcker med en liten del av vilket hem som helst och en stor portion kreativitet.

– Människor som odlar kommer närmare naturen, mår bättre och känner glädje och stolthet. Genom tävlingen Otippade odlingsplatser vill vi hylla alla kreativa odlingspionjärer som visar att det går att odla nästan överallt, säger Lovisa Back, kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden.

I takt med det kraftigt ökande intresset för att odla har gränserna för hur hemmaodling kan se ut suddats ut. Nelson Garden vill nu ha Örebro läns hjälp att hitta landets mest otippade odlingsplats, för att inspirera fler att odla trots att de kanske inte trott att det är möjligt där de bor. Tävlingen sker via Nelson Gardens sociala kanaler där bilder på kreativa och oväntade odlingar delas under hashtaggen #otippadodling.

Det går bra att odla på helt andra platser än de traditionella, som trädgårdar eller kolonilotter. Exempel på andra odlingsplatser kan vara på diskbänken, i lägenhetens hyllor eller i skogen. Odling kan också ske på höjden för den som har ont om plats, eller i andra föremål än krukor.

– Genom odlingen skapar vi ett friskare samhälle där både människor och natur mår bättre. Varje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss, säger Lovisa Back.

Utöver den länsspecifika tävlingen kommer Nelson Garden också att uppmärksamma den mest kreativa och otippade odlingslösningarna i hela Sverige.

Tävlingen pågår till den 31 augusti. Vinnaren kommer att belönas med en vinst från Nelson Garden som gör odlingen ännu mer intressant.

Så här kan du delta:
Dela en bild på en otippad odlingsplats på Instagram eller Facebook tillsammans med en beskrivning av var i landet platsen finns. Tagga bilden med #otippadodling. Tänk på att ditt konto måste vara öppet för att juryn ska kunna se ditt bidrag.

För dig som inte har sociala medier finns också möjlighet att mejla in ditt bidrag till otippadodling@nelsongarden.com. Läs mer och hitta inspiration på www.nelsongarden.se/sv/otippad-odling.

Vinnaren som koras i augusti kommer att belönas med en vinst från Nelson Garden som gör odlingen ännu mer intressant.

källa/ foto: Nelson Garden