Vackra stolar i björk och ask

I Mylhtas nya möbelkollektion har designern Lisa Hilland rest igenom hela Sverige och undersökt möjligheterna inom svensk träproduktion. Lisa Hilland har fortsatt kvalitet och hållbarhet som kännetecken för Mylhta. Trämaterialen kommer från Sverige och även tillverkning sker i stor utsträckning i Sverige. I årets nyheter har designern hämtat inspiration från den svenska naturens skönhet.

”Jag vill lära mig mer om olika produktionstekniker för att kunna utveckla design med fokus på hållbarhet. Förutsättningen för Mylhtas nyheter var att hitta samarbetspartners där jag kunde få ut maximal potential både vad det gäller funktion och estetik ur träet. Jag sökte också efter ett kunskapsutbyte och en lyhördhet i produktutvecklingen. Resultatet av ett intensivt produktutvecklingsarbete under 2019 kan vi nu stolt presentera i för Mylhta ett par fantastiska nyheter i trä”.

BJÖRK STOL
’Björk’ är en lokalproducerad stol helt i trä, design av Lisa Hilland för Mylhta. Den tillverkas av fjärde generationens skickliga hantverkare på Åberg & Söner i Lönsboda i södra Sverige. Inspirationen kommer från en fjällbjörk vars grenar sträcker sig mot himlen och bildar ett vackert mönster. De vindpinade, lågt växande björkarna uppe på fjället, har för mig en sorts ’själslig’ närvaro och uthållighet då de håller sig kvar med sina stora rotsystem förankrade i en det karga fjället. De är vackra, starka och sköra på samma gång – lite som vi människor. 
Pris: 4 500 kr på NK Inredning.

källa/ foto: Mylhta