Trender presenteras på Elmia Garden – ”utformar det gröna rummet till en vilsam plats”

Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2021, med tre trender för trädgårdsbranschen innehållande växtförslag, färgval och inspiration. Trenderna finns att ta del av på elmia.se/garden.

-Vi vill att Elmia Garden Trends ska vara ett verktyg för trädgårdsbranschen när man ska göra inköp för kommande säsong, säger Kristina Andersson projektledare för Elmia Garden.

På webbplatsen finns även trendspaningar med det senaste från branschen med uppdateringar varje vecka för inspiration och tips och trix hur man kan använda de olika trenderna i vardagen.

Trenderna för 2021 är Craft of Nature, Eclectic Garden och Happy Hybrid och är framtagna tillsammans med Jan Rundgren stylist och designer, Malin Hidesäter projektledare och inspiratör och Helena Kaasik journalist och fotograf som content creator.

– Vi har velat lyfta fokus mer på växter och trädgård utan att glömma bort varifrån trenderna kommer och hur de uppstår. Vi ser trender som impulser för utveckling och förändring, som verktyg för kreativt skapande – privat och yrkesmässigt, säger Helena Kaasik.

Craft of Nature

I Craft of Nature genomsyrar naturen och den inverkan den har på människor. Här handlar det om det kreativa uttrycket som uppstår när de förenas. Färgskalan är naturlig med grönt i fokus och en mild rosa som harmonisk accentfärg. Ätbara blommor och växter blandas med perenner och sommarblommor. Craft of Nature handlar mycket om hantverk och att odla för att kunna skörda.

Eclectic Garden

Eclectic Garden fokuserar på den uttrycksfulla trädgården och uterummet som det nya inomhus. Nu vill vi göra allt utanför hemmets väggar vilket innebär att vi utformar det gröna rummet till en bekväm och vilsam plats.Växterna i den här trenden förstärker den lyxiga och smakfulla stilen i trädgården.

Happy Hybrid

Happy Hybrid handlar om glädje och nyskapande. Här är det hellre än bra som gäller och vi drar oss inte för att prova på odling i tunnelväxthus. De lättodlade grönsakerna står högt i kurs men även bär av olika slag ingår i den här trenden. Växter anpassade för odling på liten yta efterfrågas och nybörjaren söker efter färdiga paketlösningar som underlättar odlingen.

källa: Elmia Garden/ arkivbild