Tips för hobbyodlaren: Så driver du upp pluggplantor

Pluggbrätten sparar tid, utrymme och hjälper dig att driva upp kraftiga pluggplantor med friska rötter. Med det nya minipluggbrättet från Nelson Garden kan även odlaren med den lite mindre odlingen ta del av pluggbrättets alla fördelar.

Förodlingsprodukter som ska bespara arbete och ge ett gott resultat är ofta anpassade för professionella odlare med behov av många plantor. Minipluggbrättet från Nelson Garden har dessa fördelar men i ett format som passar hobbyodlaren.

I varje brätte finns 14 celler. Dessa kan du fylla med odlingspluggar eller jord för att driva upp dina egna plantor. Tre minipluggbrätten passar perfekt i odlingstråget och kan enkelt bäras med ut i trädgården. På minimal yta kan du driva upp 42 plantor – mer än tillräckligt för många odlarvänner. Genom att ha dessa plantor fördelade i tre mindre brätten blir det dessutom enklare att odla olika sorter med olika utvecklingstid.
Odlingspluggarna av kokosfiber och torv är en bidragande orsak till att det fungerar så bra att odla i den hydroponiska odlingen Harvy, och givetvis kan dessa fördelar nyttjas även vid odling i jord! Den luftiga och fukthållande strukturen gör det nämligen enkelt att hålla optimala förhållanden för att dina fröer ska gro och utveckla ett fint rotsystem.

källa/ foto: Nelson Garden