Tips: Få en inredning som håller över tid

När man inreder sitt hem så kan det vara riktigt svårt att hitta den inredningsstilen som ger en långsiktig glädje. Många önskar också att där ska finnas plats åt förnyelse utan att göra större investeringar i möbler som går förlorade efter kort tid.

Vi lägger många timmar på våra hem. Därför är det viktigt att vi omger oss med saker som gör att vi känner oss nöjda och som hemma. För många är hemmet också ett sätt att ge uttryck för personlighet.

”Hos ILVA vill vi väldigt gärna inspirera till hur man kan inreda de olika rummen i hemmet på olika sätt. Även om varje säsong präglas av nya trender och tendenser, så är det kärnan och den röda tråden i den personliga inredningen som är viktig,” berättar ILVAs fotostylist Paw Kirkegaard Christensen.

källa/ foto: ILVA

Stylistens goda råd för att skapa en inredning som håller över tid

1. Följ din egen personliga smak:

I regel är det man tycker är vackrast det som långsiktigt gör en gladast. Skapa en inredning som grundläggande faller dig i smaken, så kan du på efterhand alltid integrera nya inredningstrender och tendenser. Om man har svårt att hitta fram till sin personliga smak, så kan en bra idé vara att samla inspiration från inredningsmagasin, inspirationsuniversum på nätet, eller kanske genom att gå och kika i olika inredningsbutiker. Oavsett om man föredrar det romantiska, det minimalistiska, det färgrika eller vintage, så kan man alltid få in säsongens färger i inredningen med hjälp av prydnadskuddar, galleri, mattor eller kanske en vas med säsongens växter.

2. Spendera pengarna på kvalitet och mindre på trender:

När det kommer till möbler som man inte vill byta ut så ofta, så kan det vara en bra idé att gå efter hög kvalitet och stilrena designer, eller designer som faller en i smaken. På så vis blir det enklare att förnya inredningen med de senaste trenderna inom tillbehör och andra mindre investeringar. Det kan t.ex. vara en puff eller en fåtölj i en trendig design eller material som ger inredningen det där lilla extra. Man kan såklart också bara hålla sig till prydnadskuddar, plädar och galleri – det kommer alltid finnas ett enkelt sätt att skapa förnyelse på.

3. Välj färger som är återkommande:

Det kan vara en bra idé att låta några färger som man tycker om att få en genomgående roll i inredningen. Genom att leka med samma färgskala genom hela hemmet, så säkerställs den röda tråden från rum till rum. Det gör det också enklare att säkerställa en form av enhetlighet i inredningen, när man längtar efter något nytt till hemmet. På samma sätt kan man arbeta med mönster och material som är återkommande.

 På bilden ses:

  • Siena hörnsoffa med schäslong i Manchester 1445-09 sand tyg, ordinarie pris 42 999 kr.
  • Riisi oval pendellampa, 32×60 cm, ordinarie pris 199 kr.
  • Richmond soffbord i rökfärgad ekfaner, 45 x 90 cm, ordinarie pris 3 599 kr.
  • Annali vas, 25,5 x 25 cm, 719 kr
  • Abstract canvastavla, 80 x 120 x 3,5 cm, ordinarie pris 1 219 kr.
  • Gida affisch med ram, 60 x 80 x 3 cm, 1 099 kr.
  • Pablo golvlampa, 154 cm, ordinarie pris 1 759 kr.
  • Ledu kuddfodral, ordinarie pris 279 kr.
  • Valsted kuddfodral, ordinarie pris 349 kr.