Tidlös design från LG i kök och tvättstuga

Nu utökar LG sin mest eleganta produktserie med vitvaror. LG SIGNATURE är utvecklade för kunder som inte vill kompromissa mellan funktion och form. Toppmodern teknik möter tidlös, elegant design med exklusiva materialval i företagets hyllade produktserie som fram till nu, på den svenska marknaden, har bestått av en unik OLED-TV och nu alltså utökas med ett innovativt kylskåp och en kombinerad tvätt och tork.

Nu har det äntligen blivit dags för LG Electronics mest exklusiva produktserie att på den svenska marknaden lansera två produkter inom vitvarusegmentet. Var och en av produkterna i LG SIGNATURE-serien är utmärkta exempel på LG:s strävan efter att skapa innovativa och användarvänliga produkter som utstrålar elegans och klass. Serien har utformats för att vara extremt intuitiv med särskild uppmärksamhet på ergonomi och design. Just formgivningen ligger den välrenommerade danska designern Torsten Valeur bakom, som har arbetat tillsammans med LG för att skapa unika men samtidigt användarvänliga vitvaror för det moderna hemmet.

– Jag tror att det måste finnas en unik anledning till existensen av varje produkt. Det kan vara att tjäna ett specifikt syfte eller lösa ett problem, och den anledningen måste upptäckas, inte konstrueras. När vi påbörjade LG SIGNATURE-projektet så var vårt fokus just att hitta in till kärnan av den här specifika produktserien och de enskilda produkterna. Detta för att upptäcka meningen och kärnidén som leder till användarnyttan. Utan användarnyttan som grund kan man inte lyckas med designen, säger Torsten Valeur, designer och skulptör av LG SIGNATURE vitvaror.