Tapetnytt: ”De lantliga mönstren får större fokus”

DIY-trenden är starkare än någonsin. Rusta inleder året med att lansera 11 FSC-märkta tapeter med spännande mönster i vårens färgskala.

Vi tillbringar mer tid på hemmaplan, och intresset för att renovera och göra fint hemma ökar. I januari får Rustas gör det själv-avdelning sällskap av 11 nya FSC-märkta tapeter. Bland nyheterna syns mjuka toner av beige och blått, och en hel del mönster.

– De lantliga mönstren får större fokus bland årets nyheter. Flora är en småblommig tapet som jag tror kan passa fint i ett lantligt kök eller en sommarstuga, likaså Cornflower, med en mer traditionell mönsterbild, säger Cecilia Lindqvist, inredare på Rusta. 

Botaniska mönster i alla former hamnar fortfarande högt upp på topplistan när det kommer till tapetval. Sticker ut lite extra i vår gör stormönstrade tapeten Flower vine, i orange och blått.  

– Här har vi verkligen en tapet som tar för sig och flörtar lite med de klassiska mönstren från tapetgurun William Morris. Tapeten är inspirerad av ett gammalt tyg från 1800-talet, och jag tycker den passar perfekt i ett vardagsrum, då den kräver en lite större yta för att verkligen komma till sin rätt, säger Cecilia Lindqvist. ­

För den som vill inreda barnrummet finns nyheten Forest animals med harar och ekorrar i vitt på en gråbeige fond. Ett lugnt och harmoniskt tapetval i rum där inredning och leksaker annars ofta tar mycket fokus.

Rustas tapeter tillverkas av Europas ledande tapetproducenter i non-woven av hög kvalitet. De limmas direkt på väggen och monteras kant i kant, vilket gör dem enkla att sätta upp.

källa/ foto: Rusta