Tänd lampan med fransk lyx

Franska lyxvarumärket Meljac introduceras nu på den svenska marknaden. De exklusiva, handgjorda strömbrytarna utmärks av skickligt hantverk, design, hög teknik och yppersta kvalitet. Meljac ligger i framkant inom teknisk produktutveckling och skräddarsyr avancerade knappsatser för elektroniklösningar för ljus, ljud, larm med mera, för såväl offentlig miljö som för den kräsne privatkonsumenten eller inredningsarkitekten. 

Det eleganta 30-talet har inspirerat företagets grundare André Bousquets till ett dussin kollektioner. I samarbete med ansedda arkitekter, designers och leverantörer har Meljac tagit fram sitt breda utbud av produkter, samtliga tillverkade i mässing, som finns i olika storlekar och totalt 26 ytbehandlingar i nickel, krom, koppar och brons. Den klassiska ”droppbrytaren” i mässing symboliserar företagets estetiska och tidlösa design. Företaget är också känt för sina skräddarsydda lösningar som tillverkas på beställning utifrån specifika önskemål och behov.

Företaget har en lång tradition och erfarenhet vid den lilla mässingsfabriken i byn Meljac utanför Paris. Nyskapande teknologi kombineras med funktionalitet och innovation i en tillverkningsprocess som innefattar design och ingenjörskonst, stämpling, gravyr, efterbehandling och montering. Meljac använder material som mässing, glas, porslin från Limoges och halvädelstenar.

källa/ foto: Meljac