Ta på dig VR-glasögonen och gå i din trädgård – redan på planeringsstadiet

Örebroföretaget Pelargonien har ritat trädgårdar i 3D ända sedan starten och effekten av att kunna visualisera något så att de flesta kan förstå vad det är som komma skall, den är oerhört värdefull, menar de två ägarna Johan Andersson och Kersti Liss Nadjalin.

-Under hösten har vi laborerat med möjligheten att ta nästa steg. Vi har länge velat kunna presentera våra trädgårdar i VR (Virtual Reality). På BOstadsmässan i Örebro lät vi våra monterbesökare testa och mottagandet gjorde oss bara än mer peppade på att komma vidare med målsättningen.

– Det spelar ingen roll hur mycket koll man har på 3D eller Virtual Reality, när man väl får på sig glasögonen så blir man lika knockad varje gång. När det dessutom är din egen trädgård och bekanta omgivningar du får se så blir det ytterligare dimension på upplevelsen.

-Med hjälp av förstklassig expertis har vi nu programvaror varmkörda och börjar få koll på hur vi ska omvandla våra 3D-trädgårdar så att de blir möjliga att uppleva med ett par VR-glasögon. Från och med 2020 kommer du som kund kunna välja till en virtuell förhandsvisning av din trädgård, i samband med att ni kommer till vår studio och vi presenterar vårt förslag på trädgårdsvision.
källa/ foto: Pelargonien