Ta en dusch och hjälp miljön – använder mindre mängd vatten

Svenska Orbital Systems erbjuder ett revolutionerade system för planetens mest värdefulla resurs – vatten. Lösningen presenteras i den designade, spa-liknande duschen Orbital Shower som förbrukar en betydligt mindre mängd vatten och energi vid användning samtidigt som den också renar vattnet. Våren 2020 lanseras Orbital Shower på den svenska marknaden.


Den innovativa tekniken som används i duschen togs ursprungligen fram av Orbital Systems grundare, Mehrdad Mahdjoubi när han arbetade med Mars Mission-projektet för NASA. Slutresultatet presenterades i form av en innovativ vattenreningsteknik som kan tillämpas i rymden, men som har potential för betydligt fler användare här på jorden. Tekniken används idag i Orbital Systems dusch Orbital Shower, som består av en förstklassig dusch-upplevelse i modern design. Duschen gör även en insats för miljön genom att använda upp till 90 % mindre vatten och 80 % mindre energi för att värma vattnet.
 ”Jag vill förändra världen genom att hitta nya sätt för hur vi konsumerar vatten. Beroende på var vi bor förbrukar vi idag cirka 200 liter vatten per dag. Med duschen Orbital Shower vill vi sänka vattenförbrukningen radikalt utan att ge avkall på vår livskvalitet”, säger Mehrdad Mahdjoubi.

källa/ foto: Orbital Systems