Stol tillverkad av återvunnen plast från havet

Varje år hamnar åtta miljoner ton plast i havet. Nu lanserar Plantagen en stol gjord av 100 procent återvunnen plast från havet som ett steg i sin hållbarhetssatsning.

Plantagens DuraOcean-stol är en modern och tålig stol med formsprutad sits som är slitstark och lättskött. Stolsitsen är tillverkad av 100 procent återvunnen plast insamlad från havet. Plasten som i huvudsak är från fisknät ger, tillsammans med annan insamlad plast från havet, den gröna DuraOcean® färgen. Stolens ben är tillverkade av FSC-certifierad eukalyptus.

”Det må vara en droppe i havet, men vi kan alla gynna miljön och klimatet genom att stödja innovationer och utvecklingar som påverkar vår planet till det bättre. För oss på Plantagen känns det viktigt och bra att kunna erbjuda våra kunder hållbara alternativ i samtliga kategorier, inte bara vad det gäller växter och blommor. ”säger Malin Bjurvald, Hållbarhetschef Plantagen.

Stolen är inte bara tillverkad av 100 procent återvunnen plast från havet, den kan också enkelt demonteras för att möjliggöra återvinning ännu en gång vid slutet av stolens livscykel.

DuraOcean-stolen finns hos Plantagens butiker i hela Sverige från och med 13 mars.

källa/ foto: Plantagen/ ScanCom DuraOcean