Stockholm Furniture & Light Fair lockade internationella besökare

Möbel- och belysningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair fortsätter att växa och stärka sin position som världens ledande mötesplats för skandinavisk design. På årets mässa som avslutades i helgen uppgick 31,5 % av besöken från utlandet. Besökarna representerade 99 länder. Intresset och engagemanget för Stockholm Design Week fortsätter också att växa, i år uppgick antalet event på stan till rekordmånga 427.

Stockholm Furniture & Light Fair befäster sin plats på den internationella designscenen. Antalet utländska besök uppgick till 31,5 %, vilket är en ökning med 0,5 % jämfört med förra året. Besökarna kommer från 99 länder. Flest besök gjordes från Norge, Finland, Danmark och Storbritannien.

–Det är roligt att se att vi fortsatt växer på den internationella designarenan. Vi är också mycket glada över alla de positiva signaler vi fått från både nationella och internationella besökare som utställare. Många har pratat om den höga kvalitet som mässan håller och den öppna och trevliga atmosfären. Det är en mötesplats för affärer och samtidigt fyller vi en viktig social funktion. Vår satsning på Stockholm Design Week – för att addera innehåll till mässbesöket och stärka Stockholm som designdestination – har gett ett fantastiskt resultat. Veckan hade i år över 400 event, vilket är dubbelt så många jämfört med förra året, berättar Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

foto: Gustav Kaiser