Stilleben: ” Så kan du enkelt förändra ditt hem

För att ge hemmet ett nytt och fräscht intryck behövs oftast inte en total förändring utan det räcker oftast med att byta ut eller lägga till saker lite här och där. Här kommer några tips på hur du enkelt kan förändra ditt hem. 

Stilleben
Ett stilleben är ett harmoniskt blickfång du skapar genom att gruppera föremål på ett bord, en fönsterbänk, en hylla eller annan lämplig plats i hemmet. Det är enkelt att skapa ett stilleben om du utgår från vad just du gillar. 

  1. Plocka fram ett antal föremål du tycker om och som gärna reflekterar din personlighet. 
  2. Hitta en gemensam färgskala bland föremålen och. Bäst är att använda två eller tre gemensamma färger i ett stilleben. Det enklaste är att använda neutral färgskala (tex grått, vitt, brunt) i grunden och addera till en accentfärg. Det ger ett enhetligt och lugnt intryck.
  3. Mixa former och storlekar på föremålen så att det blir en trevlig blandning av runda och fyrkantiga, höga och samla, små och stora. Det ger djup och bredd till ditt stilleben vilket i sin tur gör det mer intressant. 
  4. Välj gärna ett grundmaterial att jobba utifrån, tex metall, trä, glas, keramik, det ger ditt stilleben ett tydligt intryck utan att det blir för rörigt. 
  5. Prova dig fram med de föremål du har, flytta runt dem och byt ut det som inte passar in eller ställ dit ett till. 
  6. Ha minst ett personligt föremål i varje stilleben som reflekterar dig så blir ditt stilleben unikt för just dig.