Snygga trädgårdshandskar från Nelson Garden – ”botaniska mönster från 60- och 70-talet”

Nelson Garden har i samarbete med Gunnel Ginsburg tagit fram trädgårdshandskar som inte bara är bekväma utan även snygga. Handskarna är prydda med botaniska mönster från 60- och 70-talet, i färger som är ljuvliga för ögat.

Nelson Garden har tagit fram två modeller av trädgårdshandskar i flera olika mönster. Trädgårdshandskarna har utmärkt passform som skyddar händerna när det nalkas trädgårdsarbete. Handskarna piggar dessutom upp med sina härliga mönster som är framtagna av Gunnel Ginsburg. 

Gunnel Ginsburg är mönsterformgivare och illustratör med faktateckning som specialitet. Hon har illustrerat många faktaböcker däribland en flora, en bok om ogräs och flera trädgårdsböcker. Hennes illustrationer har också synts i olika trädgårdstidningar. Under några säsonger i slutet av 90- och början av 2000-talet prydde Gunnels akvareller omslagen till kataloger från Bröderna Nelson numera Nelson Garden. Hon älskar att studera verkligheten och vill att hennes alster ska vara tydliga men också ha ett konstnärligt värde.

De nya trädgårdshandskarna kommer i två olika modeller, en sydd i microfiber och en stickad i polyester med transparent nitrildoppning. Båda modellerna ger en utmärkt fingertoppskänsla och finns i två storlekar, 7 och 8.

Trädgårdshandskarna pryds med tre olika mönster, åkervinda, snödroppe och vitsippa i två olika färgställningar. Dessa motiv tog Gunnel Ginsburg fram på 60- och 70-talet, vilket ger handskarna en retrokänsla som känns rätt även idag.

– Motivet med åkervinda är en omarbetning av ett mönster jag gjorde till Borås Wäfveri i början av 70-talet. Vitsipporna trycktes på tyg av Strömma i slutet av 60-talet. Mönstret med snödroppar från tidigt 70-tal kom aldrig i produktion utan blev liggande i en låda fram tills nu, berättar Gunnel.

källa/ foto: Nelson Garden/ Markus Danielsson