Snart säljstart för HSBs nya lägenheter på Österplan

Den 30 januari säljstartar HSB brf Österpark i Örebro med 94 lägenheter. Bostadsrättsföreningen är HSBs andra i området, den första som har inflyttning i höst är slutsåld. 

HSB brf Österpark består av 94 öppna välplanerade lägenheter i ett hus om sju till tio våningar och tre trapphus med varsin gemensam takterrass. Vid säljstarten den 30 januari släpps samtliga lägenheter om 1 – 6 rum och kök till försäljning. Bostadsrättsföreningen är en del av de nya kvarteren som växer fram på Österplan, där HSB totalt bygger 162 nya lägenheter.

– Vi ser ett stort intresse för nyproducerade lägenheter i detta nya centrala läge i Örebro, inte minst genom vårt byggstartade projekt brf Österäng som nu är slutsålt med över ett halvår kvar till inflyttning. Vi är mycket glada över att kunna möta efterfrågan och säljstarta nästa etapp vid Österplan redan nu, säger Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna.

Österplan växer fram till centrala stadskvarter intill stadsdelen Öster i centrala Örebro med cirka 1000 nya boståder. Andra bostadsutvecklare i området är Peab och BJC Group. Mitt i anläggs en park som kommer kantas av caféer, kontor och kvartersgårdar.

– Flera lägenheter i brf Österpark kommer få ett fritt läge mot den nyanlagda parken och vi har lagt ner mycket tid på att ta fram genomarbetade planlösningar. Här finns flera bra kvaliteter så som två badrum i treorna, dubbla balkonger i fyrorna och avskild sovalkov i ettorna. Dessutom finns det inte mindre än tre gemensamma takterrasser i huset som alla boende kan nyttja, berättar Christofer Karlström, försäljningsansvarig på HSB.

I samband med säljstarten i brf Österpark lanseras även HSB Dela i Örebro. HSB Dela riktar sig till unga i åldern 18 till 29 år och innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet, vilket halverar kontantinsatsen och ökar chanserna för den unga att beviljas bolån med tanke på de tuffare amorteringskraven. Ett antal lägenheter om 1 och 2 rok i brf Österpark erbjuds enligt modellen.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda HSB Dela till våra unga bosparare i Örebro. Det är viktigt för oss att bidra till att unga vuxna kan komma in på bostadsmarknaden, vi vill ge alla en möjlighet, säger Maria Engholm, vd på HSB MälarDalarna.

Om HSB Dela
HSB går in som delägare i den unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter tillträdet kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela bostadsrätten. I annat fall säljs bostadsrätten i sin helhet. Läs mer om HSB Dela.

källa/ foto: HSB

Om HSB brf Österpark
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 94
Antal rum: 1 – 6 rum och kök
Säljstart: 30 januari 2022
Inflyttning: Preliminärt hösten 2024
Arkitekt: Clarus Arkitekter
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad
Läs mer om HSB brf Österpark