Snart dags för en ny säsong med Karl Fredrik på Österlen

Den 10 mars är det äntligen dags för säsong 2 av örebrobekantingen Karl Fredrik på Österlen. I den nya säsongen, som består av åtta avsnitt, kommer tittarna kunna följa Karl Fredrik och Petter under hela året på deras blomstrande gård Eklaholm.

Den första säsongen av trädgårdsprogrammet Karl Fredrik på Österlen gjorde succé hos tittarna och nu är det dags att lära känna Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén ännu bättre. Den nya säsongen kommer att bestå av handfasta tips om blommor och växter, personliga reflektioner från Karl Fredrik själv samt flera kända gäster.

– Jag är överväldigad av all positiv feedback efter förra omgången. Det känns otroligt roligt att få komma tillbaka med en dubbelt så lång, ny säsong, säger Karl Fredrik Gustafsson.

1600-talsgården Eklaholm, där Karl Fredrik lever tillsammans med sin sambo Petter Kjellén, hunden Hamlet och katterna Leopold och JC, är precis som förra året programmets hjärta. Innehållet drivs av Karl Fredriks livslånga passion för växter i allmänhet och blommor i synnerhet. Den första säsongen överträffade alla förväntningar och nu bjuder TV4 tittarna på åtta nya fullmatade avsnitt.

– Precis som vi hoppades gick Karl Fredrik rakt igenom rutan under premiärsäsongen förra året och det är tydligt att tittarna vill ha mer av honom. Den här säsongen följer vi livet på Eklaholm genom årstidernas skiftningar och målet är att inspirera tittarna att ta vara på varje säsongs särskilda charm, säger Caroline Norrby, exekutiv producent.

Eklaholm är en gård i ständig utveckling och redan i första avsnittet börjas ett nytt stort projekt, där innergården ska förvandlas till en vacker oas – och göra plats för Karl Fredriks nyinköpta 800-åriga olivträd.

– Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg trädet. Det kändes helt ofattbart att det skulle sågas ner för att de skulle bygga på platsen. Jag kunde inte låta bli att adoptera det även om det blev lite krångligt att få hem det från Spanien. Det är mig veterligen Sveriges äldsta olivträd och ska bli hjärtat i vår trädgård, säger Karl Fredrik.

Säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen har premiär 21:00 onsdagen den 10 mars på TV4. Programmet kommer även att finnas på TV4 Play.

källa/ foto: TV4