Snart är Husdrömmar tillbaks – flyttar hus från Sundsvall till Blekinge skärgård

Nu är Anne Lundberg och Gert Wingårdh tillbaka med nionde säsongen av det som blivit ett av SVT:s mest populära tv-program: Husdrömmar! Även i år blir det en fullmatad säsong på tio avsnitt med nya inspirerande husprojekt, från fabriksruiner och nerbrunna slott till arkitektritade sommarhus och sekelskiftesdrömmar.

I säsongens första avsnitt, som är ett återbesök till några tidigare husprojekt, återser vi Linus och Karin i Stenungsund som nu är otåliga att få bort sitt gamla hus som skymmer utsikten för nya drömvillan. Men måste huset verkligen rivas, eller kan det kanske flyttas och återanvändas på nytt? Återbesök blir det även till framtidshuset i Östersund och bergskuben i Västra Frölunda, och så till Andrea och Jonathans mobila Tiny House – var det nu har tagit vägen.

Bland säsongens nya husprojekt får vi bland annat träffa krögaren Gustav som köpt en fallfärdig fabriksruin vid Helge å utanför Kristianstad. Tanken är att ruinen ska bli hans hem och trädgårdsoas. I Värmland vill Anne-Marit och Frode från Norge uppföra ett stycke modern norsk arkitektur i form av en enkel hytte för fritidsbruk – men coronapandemin gör det inte lätt att bygga hus på andra sidan gränsen. Mitt i Landskrona har Imad och Nathalie lagt vantarna på ett gammalt townhouse som nu ska fyllas till max av deras stora drömmar. Och så får vi följa med när eldsjälen Jette räddar en sekelskiftesvilla undan rivning i Sundsvall. Hon flyttar huset hela vägen till Blekinges skärgård, där det nu ska få bli hennes nya hem.

SVT Play måndag 31 januari kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll: Husdrömmar (1:10).

källa/ foto: SVT/Mattias Ankrah