Snart är Antikrundan tillbaks – ”mer modern design, mer vintage och secondhand”

Överraskningarnas program är tillbaka. Antikrundan rivstartar med ett ärvt smycke från juveleraren Fabergé, designmöbler från vårt grannland Danmark, stiliga italienska secondhandkostymer, dyrbara konstverk och loppisfynd som många bara kan drömma om. Vi välkomnar även komikern Måns Nilsson som gästexpert. Den fartfyllda turnén börjar i Kungsbacka.
Från Ystad i söder till Luleå i norr är det i år en av de längsta turnéerna i Antikrundans historia. Efter förra årets inställda turné har experterna och produktionen sett fram emot att komma ut och träffa publiken igen.

-Vi längtade alla efter att få åka ut på Antikrundanturné igen och det märktes att vi delade den känslan med publiken! Det känns som en nystart för rundan – och kanske märks ett litet skifte i föremålen vi får in också. Det är mer modern design, mer vintage och secondhand, mer serietidningar och autografer än vi brukar se. Vi får också höra många fantastiska historier och vi lyckas chocka en del av våra besökare i år med höga värden, säger Antikrundans producent Pernilla Månsson Colt från Örebro.

Antikrundans experter är bland de allra främsta inom sina områden, men i år har vi även en gästexpert; komikern Måns Nilsson. Vad många inte vet, är att han även är antikhandlare och samlar på keramik sedan 25 år tillbaka. Det är främst svensk keramik och porslin från 1960- och 70-talen som fångar hans intresse.

Programledare: Anne Lundberg.

SVT Play torsdag 6 januari kl 02.00 och i SVT1 torsdag 13 januari kl 20.00: Antikrundan (1:12) 

källa/ foto: SVT/Liam Karlsson