Smeg i exklusivt samarbete med Snobben – fyra exemplar i Norden

Charlie Brown, som på svenska fick namnet Karl,  uppträdde för första gången på seriesidorna i sju amerikanska tidningar den 2 oktober 1950. Under de följande dagarna och åren fick han sällskap av vännerna Lucy (Gullan) och Linus, hans syster Sally, och naturligtvis allas favoritbeagle, Snoopy, på svenska känd som Snobben. Sju decennier senare har Peanuts-gänget och berättelser av Charles Schulz satt en outplånlig prägel på popkulturen och världen.

Det är just på grund av allmänhetens stora kännedom om det ikoniska varumärket som gör Peanuts och Snobben till en matchning för en designikon som Fab-kylskåpet, båda väldigt närvarande i hem och hjärtan över hela världen.

För denna minnesutgåva har FAB10, retro-familjens minikylskåp, valts. Illustrationen från Peanuts serietidningar sticker ut på en vit bakgrund, liknande ett pappersark.

Snobben kan ses tillsammans med hans älskade hundhus och hans bästa vän Woodstock som han delar sina äventyr med.

Endast 70 stycken av denna begränsade upplaga Peanuts kylskåp kommer att produceras – en för varje år av märket – vilket gör dem till riktiga samlarföremål. Var och en är dekorerad med en silverplatta som anger sitt unika nummer. I Norden finns det 4 tillgängliga exemplar att köpa, så det är först till kvarn. 

källa/ foto: Smeg