Skapa ditt eget kretslopp i köket – kompostera matavfallet

Alla kan skapa sitt eget kretslopp hemma genom att ta vara på matavfallet. Med Urban Garden kan alla kompostera hemma, inte bara villa- och radhusägare. Den lilla, luktfria kompostbehållaren förvandlar matavfallet till näring för trädgårdens växter eller till krukor och balkonglådor på bara två veckor.

”Det är enkelt att starta den egna komposten hemma, på några minuter är du igång. Matavfallet läggs i en behållare som kan förvaras lättåtkomlig under till exempel köksvasken. Börja fylla kärlet med matavfall och strö över kompostströ. Bakterierna i kompostströet börjar omedelbart arbeta och ser till att hålla komposten i balans så att fermenteringsprocessen fortgår – utan dålig lukt. Under tiden ska komposten tappas på lakvatten genom tappkranen på behållaren”, skriver företaget och fortsätter:

”När behållaren är full fortsätter nedbrytningsprocessen i ett par veckor och under tiden ska behållaren fortsatt tappas på lakvatten. Spä lakvattnet med vanligt vatten och använd som näring till krukväxterna eller i trädgården”.

källa: greenline.eu