Servera på nyhet från Royal Copenhagen

Royal Copenhagens estetik har i sin formgivning alltid förenat det högt ansedda arvet med det innovativa och moderna – och kanske är designer Louise Campbells lekfulla och spirituella serviser Elements det mest påtagliga beviset på detta. Nu har Louise Campbell inspirerats till nya verk där tradition och nutid möts. I Elements kollektion presenteras nya serveringsbrickor och en sockerskål med tillhörande sked. 

Campbell skapade något helt nytt när hon förenade några av de mest ikoniska detaljerna i Royal Copenhagens tidigare serviser på ett abstrakt och oväntat sätt. Resultatet blev de tre olika serviserna Blue-, White- och Multicoloured Elements. Med en rik historia av designdetaljer, finns det gott om möjligheter att bygga vidare på serien Elements.

I höst lanseras flera spännande nytillskott. Trenden att servera mat på ett mer anspråkslöst sätt gör sig påmind i tre nya serveringsbrickor. Den större, rektangulära brickan Blue Elements är dekorerad med en förenklad version av Royal Copenhagens Pattern number 1. Brickan har räfflad kant och ramas in med halvspetsmönster – en oväntat originell detalj som är kännetecknande för Elements elegans. Multicoloured Elements har kompletterats med en liknande serveringsbricka, men med ett vackert handmålat mönster i grönt. Båda passar perfekt till servering av mat i små portioner så som tapas, sushi, små efterrätter eller ost och kallskuret.

Därtill lanseras även en mindre serveringsbricka i Blue Elements-serien. Med samma handmålade mönster och inramning i halvspets är den här mindre versionen lämplig för att servera efterrätter och aptitretare i miniformat. Den mindre brickan kan också användas som tallrik till bröd och andra måltidstillbehör.

Louise Campbell har rötter i England och har alltid älskat britternas förkärlek till afternoon tea. Många av delarna i Elements har utformats speciellt med denna fina ritual i åtanke och nu introduceras även en sockerskål och en sked i Blue Elements-serien. Skålen har ett originellt skedstöd som speglar detaljerna från den berömda helspets-servisen. Campbells känsla för lustiga detaljer uppenbarar sig på sockerskeden som är utformad som ett litet egendomligt ansikte, något som den danske porslinsdesignern Arnold Krog introducerade 1886. Kanske är det en fräck liten anspelning på att socker är syndigt, men gott.

källa/ foto: Royal Copenhagen