Säljstart på tisdag för par- och kedjehus i Marieberg

Den 26 oktober startar OBOS försäljningen av de första bostäderna i Brf Nytorp, mitt i villaidyllen Marieberg. Totalt kommer kvarteret att innehålla 27 nya parhus och kedjehus i samma bostadsrättsförening.

– Intresset för de här bostäderna är väldigt stort, det ringer någon till mig varje dag. Radhusen i vårt andra Örebro-projekt Brf Kolonilotten sålde ju slut väldigt snabbt, och det verkar som om Brf Nytorp kommer att gå åt minst lika snabbt, konstaterar Åsa Hammar, kundansvarig på OBOS.

Brf Nytorp bjuder på parhus och kedjehus i två olika storlekar, 119 respektive 131 kvadratmetrar. Båda i två plan med öppna sällskapsytor, tre till fyra sovrum, två badrum och genomgående god standard på alla materialval, inte minst i husens specialdesignade kök.

– Här gav vi vår köksleverantör fria händer att skapa något som går hem just nu, och det blir jättefint. Modernt och stilrent, med handtagslösa luckor och integrerade vitvaror. Men här kommer vi också att erbjuda gott om olika tillval, för den som föredrar en annan stil, eller som kanske vill komplettera med en mysig braskamin. Här kan man även välja mellan olika alternativa planlösningar, eller förse sitt hus med solpaneler, säger Åsa.

Även på utsidan får Brf Nytorp en modern stil där mörka detaljer, som fönster med mycket spröjs, bidrar med lite industrikänsla. Alla hus får altaner i söder- eller västerläge med gräsyta nedanför, så villakänslan är påtaglig. Något som är extra attraktivt i en stad som Örebro där det inte är så väldigt lätt att få tag i villatomter, menar Åsa.

– Absolut, det här blir ett jättetrevligt kvarter, så nära att bo i egen villa som man kan komma. Perfekt inte minst för barnfamiljerna som längtar efter att få sätta ner fötterna i det gröna.

Säljstarten för den första etappen av Brf Nytorp äger rum den 26 oktober, och OBOS-medlemmar har förtur till köp. Bostäderna har ett frånpris på 3 495 000 kronor och inflyttning beräknas att starta under våren 2024.

källa/ foto: Obos