Så skapar du hotellkänslan i ditt badrum

Regnduschar, marmor och minimalism. Många lyxigare hotell i dag satsar på att skapa en spa-känsla även på rummet. Något som tycks tilltala många svenskar. En ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE visar nämligen att svenskarnas drömbadrum inreds med en minimalistisk stil och hotellkänsla. Enhetlig inredning och en tak- eller massagedusch är exempel på hur det går att få till en avslappnad atmosfär även i badrummet hemma, tipsar GROHE.

Stilren inredning, lyxig dusch och vita badlakan är några kännetecken för många hotellbadrum. Och när svenskarna ska beskriva sitt drömbadrum uppger flest att de vill ha en minimalistisk stil med hotellkänsla. Drygt var femte svarar detta i en riksrepresentativ undersökning från sanitetsleverantören GROHE. En av tio vill istället ha marmor och mässing i sitt badrum.

– Badrummet är en plats för återhämtning och trenden går mot att det tar allt större plats i många hem. Men du behöver inte ta in på lyxhotell för att få njuta av drömbadrummet. Det går att få till hotellkänslan även hemma, oavsett om du är i stånd med en större badrumsrenovering eller bara vill förnya med enkla medel. De största skillnaderna ligger framförallt i detaljerna, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

GROHEs fem tips för hotellkänsla hemma:
1. Matcha inredningen
Många väljer olika leverantörer till handfat, dusch och kran i sitt hem. Genom att välja samtliga produkter från en och samma producent skapas ett intryck av enhetlighet och lyx. Något som återfinns i både produktserierna GROHE Colors Collection och Essentials.

2. Regn- och massagedusch för hemmet
En regndusch som omfamnar hela kroppen får duschen att kännas större. Med ett massagemunstycke kan du även få till enklare knådning i exempelvis rygg och nacke. GROHEs serie Rainshower Complete erbjuder regnduschar och handduschar med jetstråle. Perfekt för att stimulera huden och lättare massage.

3. Dekorera med textil
Vik ett par badlakan på en hylla och häng upp matchande badrockar för ett steg närmare en lyxig hotellupplevelse.

4. Tänk på detaljer
Använd enhetlig inredning i badrummet med hjälp av detaljer i samma stil. På hotellbadrum matchar både toapappershållare med såväl toalettborste som handduksring. GROHEs serie Atrio erbjuder samtliga badrumsarmaturer i matchande stil.

5. Produkter i snygga förpackningar
På hotell och spa-anläggningar finns det oftast väl utvalda hudvårdsprodukter. Investera i en handtvål och handkräm från ett finare varumärke eller investera i snygga förvaringskärl.

källa/ foto: GROHE