Rowico Home – möbler i välarbetad skandinavisk design

Rowico Home erbjuder möbler i välarbetad skandinavisk design. Stilsäkra möbler för hem där familj och vänner umgås och matplatsen får lov att stå i centrum. Familjeföretaget vill att deras möbler ska bidra till att öka kärleken för ditt hem, därav namnet på katalogen – THE LOVE OF HOME.

– Sedan ett par år tillbaka formger vi våra möbler i en mer enhetlig, modern och hållbar design med en uppdaterad identitet och känsla. Idag är det tredje generationen som driver Rowico Home framåt och det avspeglas också i vårt nya uttryck. Men fastän vi har förnyat oss på många sätt så har vi ändå samma grundvärderingar som vi haft sedan starten 1971. Där våra ledord; familj, enkelhet och trygghet, guidar oss i våra val precis som det alltid gjort. Idag genomsyras vår skandinaviska design av kärleken för hemmet och gemenskapen runt matbordet, säger Nina Hedberg, marknadschef på Rowico Home.

ROWICO HOME UTÖKAR SITT SORTIMENT

– Det känns väldigt roligt att vi nu adderar ett nytt segment i vår kollektion, nämligen FSC®-certifierade soffor med tillhörande soffbord. Sofforna, Shelton och Ness, ser väldigt olika ut, men båda har fina arbetade trädetaljer som matchar de massiva soffborden perfekt och skapar en stilsäker helhet. Vi är väldigt stolta och tacksamma över att vi fått så fin respons från våra kunder, det betyder mycket och ger oss en bekräftelse på att vi är på rätt spår som vågar satsa på något nytt, berättar Nina Hedberg.

Trä är Rowico Homes viktigaste material, så FSC-certifierade* möbler har blivit deras signum när de utvecklar sina kollektioner. Företaget fokuserar ständigt på sitt hållbarhetstänk och strävar efter att så många som möjligt av deras serier ska tillverkas av FSC-certifierat trä. Det vill säga trä som kommer från ett ansvarsfullt europeiskt skogsbruk där man tar hänsyn till människor och miljö.

– Vi är väldigt glada att vår katalog är ute nu och att vi äntligen kan visa upp våra fina nyheter. Vi har format den som ett inspirationsmagasin som avslutas med ett galleri, där man ser hela vår kollektion. Jag hoppas att våra kunder ska tycka om vårt upplägg och våra möbelnyheter. Personligen tycker jag att det är mycket fint som våra formgivare skapat i år, alltifrån fåtöljer i äkta läder, stilsäker förvaring, praktiska rumsavdelare och självklart nya fina matbord och stolar, avslutar Nina.

källa/ foto: Rowico