Rörstrand stöder Rosa Bandet – pengar från Vildros går till kampen mot cancer

”Tillsammans är vi starka. Rörstrand fortsätter att bidra till kampen mot cancer och vi tror att den styrka som krävs hittas i gemenskapen med andra. Därför stödjer vi Rosa Bandet i år igen. I kampanjen ingår hela Höganäs Keramik serien med fokus på årets rosa nyhet Vildros”, skriver bolaget i en information.

”Nästa gång du köper Vildros eller någon av de andra färgerna från Höganäs Keramik går 15 kronor oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2020, så att du inte bara kan dricka gott utan även göra gott, i sällskap med andra. Ingen kan göra allt, men om vi alla hjälper till kommer vi långt. Låt oss göra skillnad tillsammans”.

”Att föra samman människor har varit en av drivkrafterna bakom Rörstrands verksamhet sedan starten, och därför vill vi uppmuntra den gemenskap, kärlek och styrka som behövs för att besegra en av vår tids största folksjukdomar. Sedan 2017 har Rörstrand donerat pengar till Cancerfondens livsviktiga forskning, och förra året nådde Rosa Bandets insamling nya höjder. I år satsar vi på nya rekord – något vi bara kan lyckas med tillsammans”. 

Färgen Vildros är ny och har sina rötter i den skånska naturen, precis som övriga nyanser i Höganäs Keramik serien. Den matta, ljusrosa glaseringen går i Rosa Bandets anda och har smyckats med så kallade ”fräknar”: dekorativa prickar för en rustik känsla.  

källa/ foto: Rörstrand