Restprodukter från frukt och grönsaker blir växtjord

Plantagen tillsammans med Rscued lanserar en helt växtbaserad jord gödslad med restprodukter från frukt och grönsaker. Rscued är mest kända för att rädda frukt och grönt från matbutiker och fruktlager och tillverka smarriga juicer och glassar. De frukter och grönsaker som inte är bra nog för att bli livsmedel blir nu vegansk räddad blomsterjord.

Nu lanserar Plantagen och Rscued en räddad blomjord, baserad på restprodukter från Rscueds juice- och glassproduktion. Varje år slängs 30% av allt som odlas i världen. Rscued arbetar för att minska matsvinnet genom att tillverka juice och glass av frukt och grönsaker som annars skulle ha slängts. Av pressresterna från produktionen och frukt och grönt som inte håller måttet för att bli juice och glass, tillverkar Plantagen tillsammans med Rscued en helt vegansk odlingsjord som ger nytt liv åt nya grönsaker och frukter.

”Det känns oerhört bra att ta tillvara på sådant som annars skulle ha kasserats. I stället för att se något som avfall, kan vi se det som råvara till nya produkter och därigenom spara på naturens resurser.”  säger Malin Bjurvald, hållbarhetschef på Plantagen.

källa/ foto: Plantagen/ Rscued