Resetips: Här är säsongens program på Sofiero

Årets program på skånska Sofiero bjuder på en variation av konst, design, inspiration och trädgårdsupplevelser. Säsongen startar 13 april när parken öppnar med vårflor i rabatterna och utställningar i Slottet och Orangeriet.

UTSTÄLLNINGAR:

Konst på kryss/Kunst på kryds: Slottet 13–28 april
Helsingborgs konstförening och Konstföreningen i Helsingör slår sig samman och visar konstnärliga uttryck från båda sidor av Öresund. En blandning av svenska och danska konstnärer.

Gunnar Kaj: Tankar på penséer, Orangeriet 13 april–12 maj
Penséer har sedan 1800-talet använts som en symbol för den fria tanken. Här tillägnas den älskade vårblomman en egen utställning, skapad av blomsterkonstnären Gunnar Kaj som hyllats för sina blomsterarrangemang och utställningar i slott och parker.

Kungligt sommarliv: Slottet 13 april–22 september
Tidsenligt inredda rum, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här, ingår i Sofieros permanenta utställning i Slottet.

Carl Milles – drömmare och skulptör: Slottet 10 maj–22 september
Den internationellt berömde skulptören Carl Milles (1875–1955) presenteras i en bred utställning i Slottet. Milles verk finns representerade över hela världen och Sverige har hans skulpturer blivit ett signum för många städer.

Carl Milles – drömmare och skulptör: Orangeriet 24 maj–22 septemberI en grönskande poetisk utställning möter Milles vackra skulpturer Sofieros blomsterdesigner Sara Bratts uttrycksfulla blomsterkompositioner.

foto: Sofiero/ Sophie Håkansson