Resetips: Här är höstens program för trädgården på Waldemarsudde

Under hösten arrangerar Waldemarsudde en mängd evenemang med park och trädgård i fokus, bland annat visningar av parken, föredrag om sensommarens blommor, höstmarknad samt en workshop i hur du binder din egna julkrans.

Sensommarblom i parken
Söndag 8/9 kl. 13.00
Trädgårdsmästare Marina Rydberg tar er med på en inspirerande vandring med visning av träd och blommor i prinsens vackra park.

Bukettbinderi
Onsdag 11/9 kl. 15.00-17.30
Waldemarsuddes florist Kristina Öhman berättar om och ger tips på hur du kan arrangera sensommarens färgsprakande blommor i en egen vacker bukett.

Dahlior och andra sensommarblomster
Torsdag 19/9 kl. 18.00
Florist Kristina Öhman berättar om och ger tips på hur du kan arrangera sensommarens färgsprakande blommor i vackra uppsättningar.

Höstmarknad
Lördag-söndag 21-22/9 kl. 12.00-16.00
Vi bjuder in till en härlig helg i parken med bl.a. visningar och rådgivning av vår kunniga trädgårdspersonal. Se vår fina pelargonutställning och handla lökar, plantor och andra trädgårdsartiklar.

Prinsen i engelska trädgårdar
Torsdag 26/9 kl. 18.00
Följ med trädgårdsmästare Marina Rydberg på en vandring i parken med fokus på prins Eugens inspiration från engelska trädgårdar. Visningen avslutas i vår pelargonutställning som visas i orangeriet.

Pelargoner – Från frö till krukväxt
Torsdag 26/9 kl. 17.00-19.30 alt. lördag 28/9 kl. 9.30-12.00
En inspirerande workshop med museets odlingsansvarige Christer Johansson. Dagen inleds med en visning av pelargoner i orangeriet, därefter ges praktiska råd och tips gällande bl.a. sådd, beskärning och vinterförvaring av pelargoner.

Bind din julkrans
Torsdag 21/11 kl. 18.00-20.00
Florist Kristina Öhman delar med sig av sina erfarenheter och ger praktiska råd och tips i skapandet av vackra och dekorativa kransar till jul.

Julens blommor
Onsdag 11/12 kl. 18.00
Trädgårdsmästare Marina Rydberg och florist Kristina Öhman berättar om Waldemarsuddes traditioner kring julblommor och visar exempel på vackra arrangemang. Ett gyllene tillfälle att inspireras och köpa julblommor som amaryllis, hyacinter och kransar.

foto: Yanan Li/ Waldemarsudde