Priserna på bostadsrätter fortsätter stiga

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län stigit med 3,5 procent och villapriserna visat på en nedgång med 2,2 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Generell stabilitet och balans mellan köpares och säljares prisförväntningar är utmärkande för bostadsmarknaden just nu. I kombination med fortsatt låga räntor gör det att fler spekulanter vågar ta steget att flytta och går något längre i budgivningarna jämfört med tidigare, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har bostadsrättspriserna stigit med 3,5 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna minskat med 2,2 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 10,5 procent medan villapriserna stigit med 3,6 procent.

– Efterfrågan hålls kvar på en hög nivå i och med bostadsbristen och prognoser om att räntehöjningar skjuts framåt i tiden. Slopad flyttskatt och ändrade amorteringsregler skulle dock göra det lättare för ännu fler att byta bostad efter behov och bidra till en långsiktigt hållbar bostadsmarknad, säger Marcus Svanberg.

Källa/ foto: Svensk Mäklarstatistik/ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling