Prisbelönta Ohm av Kauppi & Kauppi i nytt sken

Ifö Electrics vårnyheter 2021 omfamnar den klassiska glödlampan och breddar den prisbelönta belysningskollektionen Ohm med design av Kauppi & Kauppi.

Armaturfamiljen Ohm växer och uppdateras. En ny stor och luftig gestalt med klarglas, designad för den klassiska E27-glödlampan presenteras i varianter för tak, väggar och bord. Därtill uppdateras serien med flera nya valbara ljuskällor, som tillsammans ger den redan stora kollektionen en ännu större funktionalitet.

Ohm är en serie porslinarmaturer för de flesta tänkbara situationer – såväl inomhus som utomhus. Designen av Kauppi & Kauppi är inspirerad av äldre tiders porslinisolatorer. Formgivningen är en hyllning till materialet och det sekellånga arvet hos Skandinaviens enda producent av pressat porslin. Sedan lanseringen 2019 har kollektionen fått en stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både samtida och klassiska formspråk.

Kollektionen omfattar nyskapande pendelarmaturer för installationer i badrum och trädgårdar, såväl som traditionella armaturer för vägg, tak och fasad – samt ett särskilt urval av armaturer specifikt anpassade för bastumiljöer. Serien omfattar även företagets första bordslampor, designade för att placeras på en armlängds avstånd på bord eller i fönster – som tillåter en närmare upplevelse av porslinets egenskaper och unika kvalité.

”När vi ritade den nya stora silhuetten i klarglas, såg vi en lätt och luftig gestalt framför oss. En armatur som verkligen framhäver det glaserade porslinets finaste egenskaper. En vänlig, varmt lysande och självklar inredningskompis”, berättar formgivarna Kauppi & Kauppi.

Vårnyheterna 2021 introducerar en helt ny stor silhuett i klarglas, utformad för E27-glödlampor som sprider ett välkomnande ljus.

källa/ foto: Ifö/Kauppi & Kauppi