Perswall: Tapeter med inspiration från eld, luft, jord och vatten

Perswalls senaste kollektion hämtar inspiration från de fyra grundelementen – jord, luft, eld och vatten, som återspeglas i såväl val av färg som mönsteruttryck. Med kollektionen vill Perswall förmedla en känsla av lugn och harmoni och göra hemmet till en plats för avkoppling och trygghet.

Kollektionen, som går under kampanjnamnet Restful Home, kommer som ett svar på en nutid kantad av pandemi och osäkerhet. Genomgående i kollektionen är de rogivande, jordnära tonerna i blått, grönt och beige som baseras på grundelementens färger. Levande material som sten, marmor och kalkade ytor utgör mönsteruttrycket och knyter an till naturens lugn.

– Vi påverkas undermedvetet av allt runtomkring oss och med rätt mönster, färg och materialval kan vi göra hemmet till en rofylld fristad. Genom att klä väggarna i tapeter med jordnära toner tillförs en mjukhet till rummet som skapar en ombonad känsla, säger Amanda Nordblad, designer på Perswall.

Kollektionen består av 19 tapeter, däribland Perswalls första unika taktapet, och lanserades den 8 september på perswall.com.

foto/källa: Perswall