Ostindia som textil och porslin – introducerar duk i klassiskt mönster

Ostindia, en av Rörstrands mest älskade serviser, utökas till hösten med stilfulla tillskott som gör middagsupplevelsen komplett. Rörstrand introducerar en sofistikerad textilkollektion i klassiska färger, för både köket och det dukade bordet.

När Ostindia lanserades 1932 gjorde den stor succé bland svenska folket. 1999 blev Ostindia framröstad som århundradets servis och än idag är det en av Rörstrands mest älskade serviser som förknippas med stilfulla middagar både till vardag och till fest.  

För att kunna erbjuda en komplett dukning med Ostindia lanserar Rörstrand en sofistikerad textilkollektion tillverkad av 100% linne och med dubbelsidig jacquardvävt mönster för en lyxig känsla. Sortimentet omfattar duk, bordslöpare, bordstablett, tygservetter och kökshanddukar i klassiska färger som enkelt går att matcha med Rörstrands befintliga serier. 

Utöver den nya textilkollektionen passar Rörstrand även på att lansera två nya serveringsdelar i succén Ostindia Svart: en serveringsskål och ett serveringsfat. Ostindia Svart lanserades hösten 2019 med visionen om att hålla serien Ostindia relevant och modern. Den ungdomliga uppdaterade klassikern, med sin mörka sofistikerade elegans och sensualitet, blev genast en succé och tilltalade både befintliga och nya konsumenter. 

”Vi får ständigt in önskemål om fler delar i vår Ostindiafamilj. Det känns fantastiskt att engagemanget är så stort och att vi nu kan bemöta konsumenternas önskemål för en komplett upplevelse med festliga stunder i hemmet”, säger Petra Mattsson – Brand Marketing Manager Rörstrand.

källa/ foto: Rörstrand