Örebrotrio öppnar pop up-restaurang hos Karl Fredrik på Eklaholm

I sommar öppnar örebrokrögaren Ola Ohlin en pop up-restaurang hos tv-kändisen Karl Fredrik på Eklaholm på Österlen. Initiativtagare är Jimmy Führ som driver företaget Violas Evenemang.

-Gastro Österlen är ett projekt som jag velat genomföra ett tag nu.
Karl Fredrik och jag är goda vänner sedan säkert tio femton år tillbaka och jag har alltid tyckt att han är fantastiskt duktig. Vi är båda två dessutom glada i mat och dryck och intresserade av upplevelser kopplade till just mat och dryck. Vi kontaktade Ola på Gro och A Mano för att förutsättningslöst berätta om våra planer och han var inte sen att haka på. Plötsligt var vi tre örebroare som skulle öppna restaurang på Österlen, berättar Jimmy.

-Vi bestämde oss för att öppna Gastro Eklaholm under tio dagar i juli. En exklusiv pop up-restaurang hemma hos Karl Fredrik med Ola i köket och hela Österlen som vårt skafferi att skapa matupplevelser för besökarna ifrån. Representanter från vingårdar, lokala bönder och andra leverantörer kommer att vara på plats för att berätta om sina varor och sitt hantverk för att ytterligare förstärka gästernas upplevelser kring de olika smakerna, säger han vidare.

-Restaurangen kommer också att få ett eget husband.
Florence Jazztrio med Florence Rooth i spetsen.  Som av en händelse också är från Örebro. Florence har medverkat i ett flertal tv- och radioproduktioner och sjungit i såväl kyrkor som jazzscener och vi är superglada för att också hon valde att vara en del av detta projekt, berättar Jimmy.

foto: Violas Evenemang