Öppna upp med nyheter från Diplomat Dörrar

Årets två nya modeller av ytterdörrar är unika, moderna och tidlösa. Vi presenterar Inez och Irma som är framtagna tillsammans med industridesignern Roger Persson. Designresan började med en grundlig research och omvärldsanalys som landade i ett designuttryck mitt emellan
det traditionella och moderna. Rogers starka känsla för färg och form i ett nära samarbete med produktionen – det är hemligheten bakom dörrarna Inez och Irma, säger Maria Hallebo, produktchef Diplomat Dörrar AB.

Båda dörrarna har glaspartier där glasens placeringar och grundform för tankarna till traditionella dörrar men glasningen i sig är modern. Glaspaketen har rundade hörn, inga synliga lister på utsidan och diskreta glaslister på insidan som skapar en stilmarkör för modernare dörrar. Inez har ett smalt glasparti på ovansidan av dörren och ett mindre glas på den nedre delen av dörren. Vilket ger möjlighet att välja olika yta på glasen, exempelvis frostat nedtill och klart upptill. Irma är mer modern och med ett stort glasparti som ligger närmare gångjärnssidan, vilket ger en större yta för lås, handtag eller draghandtag.

källa/ foto: Diplomat Dörrar AB