Obos fortsätter bygga nytt i Nora – etapp 1: fem enplanshus som bostadsrätter

OBOS första projekt i Nora, Brf Karusellen, är slutsålt. Den här gången bygger OBOS totalt nio bostäder – i den första etappen erbjuds fem enplanshus i bostadsrättsform. Redan innan försäljningen drog i gång var intresset stort, enligt Henrik Wirén, projektutvecklare på OBOS Sverige.

– Det känns väldigt bra att vi kan välkomna fler till Nora. I grannkvarteret hade vi köpare i alla åldrar, men vi har också märkt av en stark efterfrågan på just enplanshus. Vi vet att många vill ha ett bekvämt och lättskött boende. Här får man det bästa från huslivet, utan allt jobb det innebär att vara villaägare, säger Henrik Wirén.

Brf Karamellen erbjuder nio enplanshus om 82 kvadratmetrar som rymmer både två sovrum och en öppen planlösning för kök och vardagsrum. Därtill finns ett praktiskt badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Även om området är ett radhuskvarter innehåller det inga långa radhuslängor. I stället grupperas bostäderna tre och tre, vilket ger fler chanser att bo i gavelläge. Förutom att varje hus förses med dubbla terrasser ligger kvarteret granne med skogen.

Från Brf Karamellen är det nära till det mesta i Nora. Till både förskolor, matbutiker och badplats är det gång- och cykelavstånd. Den som pendlar kommer med bil till Örebro på 30 minuter.

– Det här är verkligen ett boende för den som vill uppleva småstadslivet och samtidigt ha nära till stadens utbud. Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder. Dessutom har Nora ett rikt kulturliv, säger Henrik Wirén.

Försäljningen av bostäderna i Brf Karamellen startade den 23 maj, och OBOS-medlemmar har alltid förtur vid köp. Bostäderna har ett frånpris på 2250 000 kronor och inflyttning beräknas att starta våren 2024.

källa/ foto: Obos