Nytt från Royal Copenhagen i augusti

Royal Copenhagen har alltid månat om sin anrika historia och sitt designarv, men blåser ständigt nytt liv i det befintliga och skapar handgjort porslin som är modernt och intressant för en publik under ständig utveckling. Både klassiska och moderna serviser kompletteras nu med nya delar som passar våra förändrade matvanor, sättet på vilket vi umgås och hur vi lever våra liv. Royal Copenhagen presenterar i augusti tre burkar med lock, fyra tallrikar, ett ovalt fat, två skålar och en liten kanna.

Den ursprungliga Blue Fluted Plain-servisen, med det legendariska blommiga mönstret Musselmalet, har ända sedan den presenterades första gången år 1775 varit en favorit hos många. För att hedra den klassiska servisen har Royal Copenhagen ibland tagit sidospår och några exempel på det är serierna Blue Fluted Mega och Black Fluted Mega, som med sina stora motiv och djärva bildspråk ger en modern udd till det klassiska porslinet. Ett annat exempel är den subtila servisen Princess, en elegant avskalad version av den ursprungliga halvspets-designen.

I år presenteras ett ovalt serveringsfat i Blue Fluted Mega, vilket passar den rådande trenden att servera mat ”family style” på ett mer avslappnat sätt, istället för i individuella portioner. Den eleganta avlånga formen är nytänkande i sitt 37 cm långa utförande, vilket betonas ytterligare av designen med de stora handmålade blommorna och bladen.

Som en anpassning till moderna sätt att äta och servera lanseras även nya tallrikar som är djupare än de traditionella. Tallrikarna finns i storlekarna 20 cm och 25 cm och passar för att servera pasta, nudlar och asiatiska rätter i. Tallrikarna presenteras i Black Fluted Mega men också i White Fluted, den minimalistiska helvita servisen med en räfflad yta.

En förvaringsburk i Blue Fluted Mega introduceras. Burken kombinerar form och funktion, är vacker i sig själv på matbordet och kan kompletteras med ett tättslutande lock som håller maten fräsch.

källa/ foto: Royal Copenhagen