Nytt bord från Hornbach – ”behov av flexibla lösningar”

Andreas Larsson, marknadschef på HORNBACH, berättar att årets ”bygg det själv-samarbete” är anpassat till den sociala utvecklingen i samhället, där bostadsytor minskar och människors behov av flexibla lösningar ökar. På samma sätt som tidigare års framgångssaga (den populära loungestolen designad av danska Sigurd Larsen) ska del två i serien Konsthantverk vidareutveckla en redan existerande möbel, nämligen satsbordet.

NÄR ÖST MÖTER VÄST 
För designern Yo Shimada blev uppdraget en fråga om vad han personligen skulle kunna bidra med som inte redan fanns etablerat i Europa. Mötet mellan hans minimalistiska, japanska estetik och ett byggvaruhus, resulterade i något vackert. Shimada berättar:

– Som japansk designer såg jag en spännande utmaning i att ge européer något de inte förväntade sig. Hur jag med mina perspektiv skulle kunna addera något till europeisk DYI-kultur med byggvaruhusets sortiment och önskemål som utgångspunkt, säger Yo Shimada.


Minimalistiska Utsuri Table är en möbel av sin tid och därför designad för en begränsad boyta. Bordet är anpassningsbart till olika rums förutsättningar då dess revolutionerande form gör att det både kan sättas ihop och dras isär – och på så vis maximera sin funktion.


– På HORNBACH är vårt yttersta mål och vision alltid att uppmana människor att våga skapa till sina hem. Och om de behöver hjälp på vägen vill vi gärna lära ut och bidra med det vi kan, avslutar marknadschef Andreas Larsson.