Nya rutor på golvet från Pappelina – och enfärgade plädar

Fotograf: Per Eriksson www.fotografpereriksson.com +46-70-520 99 36 per@fotografpereriksson.com Tullkammaregatan 12 791 31 Falun

Pappelina utökar sortimentet och lanserar i höst en helt ny mönsterbild. Den nya kollektionen består av två nya rutiga mattor i olika kulörkombinationer samt en helt ny kollektion enfärgade plädar.

Den nya plädkollektionen i vackra, milda färger har en exklusiv materialkombination av ekologisk ull och ekologisk bomullschenille. Plädarna har en spännande vändbar effekt med två ton i ton färger och en klassisk langettsöm. Designade av Pappelina och tillverkade av anrika Klippan Yllefabrik.

”Efter vårens utmaning, där stor del av vår tid tillbringats i hemmen världen över, var min tanke med de nya mönstren att ge hemmet en ombonad känsla. Kanske i en stuga i fjällen där vår själ får ro eller i ett bibliotek där det finns tid för reflektion. Jag har inspirerats av tapeter där rutigt alltid är aktuellt, men att bara göra en enkel ruta kändes för sparsamt. Därför utmanade jag verkligen våra vävmästare att tillsammans utveckla och förfina vävtekniken i mattan ADA. Den är verkligen banbrytande och liknar inget annat inom vårt segment, där resultatet är en blandning av två olika vävnadstekniker som möts lodrätt och vågrätt.

Plädarna växte fram som en tvilling till våra mattor. Många av mina mattor går att använda på bägge sidor där mönster och färger blir spegelvända. Liknande effekt ville jag ge de nya plädarna där färgtonerna och materialen ger olika känsla och struktur. Materialmix och vävteknik har alltid intresserat mig och därför var valet av kombinationen ull och bomullschenille enkelt. Att sedan välja ekologiskt var en självklarhet, säger Lina Rickardsson, VD och designer Pappelina.

källa/ foto: Pappelina