Nya bluetooth-högtalare från Audio Pro – ”känsla av trä som plockats vid strandkanten”

I september släpper det svenska bolaget Audio Pro en ny högtalare inom kategorin bluetooth-högtalare, BT5.

”Vi har under de senaste åren arbetat med stort fokus på multirum-högtalare (som förstås också har blåtandsfunktion), vi känner dock att vi inte helt kan lämna kategorin med renodlade blåtandshögtalare, då bluetooth fortfarande utgör ett stort segment av marknaden.”, säger Jens Henriksen, global försäljnings-och marknadsdirektör på Audio Pro. ”Därför valde vi denna gång att satsa på en högtalare med en lite mer ovanlig yta, både färgmässigt och strukturmässigt, för att sticka ut lite inom blåtandssegmentet.”

BT5:an lanseras i tre olika färger. Främst banbrytande är den mycket annorlunda driftwood versionen, som förstås, precis som det låter, påminner om drivved. Med en känsla av trä som plockats vid strandkanten, följer denna en rådande designtrend. I tidiga marknadsundersökningar har denna färg fallit många designintresserade kvinnor i smaken, vilka har visat sig vara tuffa att locka till sig med de mer traditionella högtalarkulörerna.

Även den svarta versionen är lite mer annorlunda än vanligt. Ytans struktur för tankarna till borstad aluminium och i viss ljussättning upplever man materialet som lätt metallskimrande. Den valnötsfärgade högtalaren ger en mustigt djupröd träkänsla och passar fint in i hem som har en mer traditionell stil.

Designen med mjukt avrundade hörn gör att BT5 ger en känsla av inredningsdetalj, snarare än en traditionell hög¬talare. Kontrollpanelen i aluminium känns igen från Audio Pros tidigare designuttryck från C-serien och T-serien. Den nedsänka panelen med mjukt rundade knappar gör att toppen ger ett tämligen minimalistiskt uttryck, och passar väl in i den nordiska designstilen. Något som för¬visso verkar tilltala även andra inredningsstilar.

Jens Henriksen fortsätter med att påpeka att högtalaren, tack vare blåtand, även går att använda där man inte har tillgång till ett nätverk, till exempel i sommarstugan. ”Den går att koppla upp varsomhelst och närsomhelst”. Att Audio Pro dessutom lyckats bygga in mycket ljud i dessa förhållandevis små kabinett är ju förstås bara en självklarhet, för de som har följt bolaget genom åren. Stort ljud i liten låda har blivit deras devis.

källa/ foto: Audio Pro