Ny premiumsäng från DUX

DUX följer upp det uppmärksammade designsamarbetet med den danska arkitekt- och designstudion Norm Architects, som visades för en internationell publik på Alma i samband med Stockholm Design Week 2019. Nu presenteras DUX premiumsängar tillsammans med en ny sänggavel på The Audo, Skandinaviens mest intressanta mötesplats för design just nu. Inredningskonceptet bakom både The Audo och sänggaveln Audo, döpt efter mötesplatsen, står Norm Architects för. Den nya sänggavelns formspråk möter fint de nordiska material och naturnära färgtoner som kännetecknar The Audo.

Sänggaveln Audo ritades till en början exklusivt för The Audo, en inkluderande lokal med tillhörande konceptbutik, materialbibliotek, restaurang, café, kreativa arbets- och evenemangsytor samt ett boutiquehotell med tio rum där DUX sängar i olika utföranden samt sänggaveln Audo är placerade i varje rum. The Audo är beläget i Nordhavn i Köpenhamn och är ritat av Norm Architects. Både The Audo och sänggaveln Audo lanserades under 3 Days of Design i maj.

– Människan mår bra av att vara i naturen och i vår mening ska sovrummet vara en lugn och avspänd miljö. Därför har vi valt att skapa sovrum och sänggavlar i naturmaterial och naturnära färger, säger Jonas Bjerre-Poulsen, arkitekt MAA och partner, Norm Architects.

Som utgångspunkt i DUX designsamarbete med Norm Architects finns alltid sängen, sovrummets viktigaste produkt. På The Audo finns de flesta av DUX sängmodeller representerade. Sänggaveln Audo är enkel i sitt uttryck med dess japanska influenser och fokus på hantverk och detaljer. Audo är tillverkad i ljus ek och finns i flera utföranden, med eller utan kudde fäst på gaveln. Kudden finns i valbara textilier samt i två storlekar, anpassad för enkel- eller dubbelsäng. Sänggaveln placeras enkelt på väggen bakom sängen och kan justeras till önskad höjd.

– DUX har sedan starten 1929 försett medvetna privatkunder och ledande hotell världen över med handgjorda premiumsängar. Tillsammans med Norm Architects har vi skapat ett komplement till DUX befintliga sängsortiment där designbyrån utgått från vår expertis inom komfort och adderat sina tankar om design och rumslighet. Resultatet blir en tidlös kollektion med fokus på kvalitet, hantverk och detaljer, säger Henrik Ljung, VD och fjärde generationen i familjeföretaget DUX.