Ny mattor från Pappelina i grafiska mönster

Pappelinas design har alltid varit igenkänningsbar genom sina enkla, grafiska mönster, färgglada kulörval samt att en Pappelina matta kan placeras i så många olika sammanhang. Ett uttryck som kan tilltala många. 

Designer Lina Rickardsson har för vår- och sommarkollektionen 2022 designat en kollektion som presenterar tre nya grafiska mönster som var för sig har unika uttryck och identiteter, och som tillsammans skapar en helhet. Det är mönster som ger en hint av retro, men samtidigt en känsla av skandinavisk grace. En ny färg har även lagts till kollektionen med namnet Pine. En grön nyans som tilltalar många av våra sinnen och som ger en ytterligare dimension av harmoni till det breda färgkartotek som återfinns hos Pappelina.

källa/ foto: Pappelina

STEN
Med sina runda former, storskaliga motiv och sin flirt mot retrostilen har STEN alla egenskaper för att bli en riktig klassiker. Mattan som döptes efter mönstrets form, har stenar som inspiration till designen. 

FRED

FRED utgick från idén att skapa något som kunde beskriva dagens värld och längtan efter fred, frid och ro både inom oss själva och globalt. Som internationellt varumärke är Pappelinas val av namn allt som oftast något som har dubbel betydelse på svenska och engelska. Designen utgörs av en uppbyggnad som gör varje storlek unik men ändå har samma mönster.


ILDA 
Ilda dök upp för första gången i Pappelinas sortiment 2013 endast i en stor storlek. Mönstret utgick ur sortimentet 2017, men designen lämnade aldrig designern Lina Rickardssons sinne och har alltid varit en av hennes personliga favoriter. Superenkel, tidlös, graciös och som påminner om haute couture, har den har väckts till liv igen i en ny uppdaterad utgåva med ytterligare färger och storlekar.