Ny design på knivar från Fiskars

Fiskars mycket uppskattade serie Functional Form uppdateras då knivarna i serien får en ny design. Den nya designen har resulterat i en bättre skärprestanda och ett skönare grepp om handtaget för alla hemmakockar runt om i världen. De nya knivarna kännetecknas av ett nytt ergonomiskt handtag och en ny design på bladet. Utöver ny design på knivar presenteras också nya skärredskap och köksaccessoarer till serien. 

Utöver knivarnas nya design har serien Functional Form också vuxit. Vi välkomnar nya skärredskap så som en grönsakskniv i asiatisk stil, en fiskgaffel och en stekgaffel. Nya köksaccessoarer i serien är knivblock och skärbrädor i ny design. Knivblocken i plast och certifierad bambu har en förbättrad slät och modern design, som rymmer fem eller tre knivar. Tre nya skärbrädor introduceras, varav två är i bambu: en mer traditionell modell och en som är skapad för att skära bröd på – denna med skåror som fångar upp brödsmulorna. Båda skärbrädorna i bambu är stapelbara och har små fötter i silikon för att undvika att de glider på underlaget. Den tredje skärbrädan i plast är speciellt framtagen för att skära lök, fisk och annan mat med stark doft. 

I den nya kollektionen i serien Functional Form ingår tretton knivar, en stekgaffel, en fiskgaffel, fyra knivblock, två skärbrädor och ett skärpstål. Nyheterna finns tillgängliga i butik i början av 2021. 

källa/ foto: Fiskars