Ny bok av Sara Bäckmo: 766 tips om grönsaksodling

Trädgårdsintresset frodas just nu i Sverige. Det ökade intresset för trädgården har också gett ökat antal frågor om hur man bäst går tillväga för att lyckas med sin odling. I den nya boken ”766 frågor och svar om grönsaksodling” ger populära trädgårdsprofilen Sara Bäckmo svar på läsarnas frågor. 

— Inget gör mig så glad som när odlare hör av sig till mig med frågor om grönsaksodling. Allt för att de vill kunna skörda ännu mer mat hemma. Något jag särskilt uppskattar är när frågeställare hör av sig med frågor de inte vågar ställa i andra forum; de allra mest grundläggande om odling – för vissa allmänt kända fakta men helt nya marker för den som är ny i trädgårdslandet, säger Sara Bäckmo.

I boken 766 frågor och svar om grönsaksodling har Sara Bäckmo samlat vanliga och ovanliga frågor om grönsaksodling. Alla frågor har ställts av läsare i kommentarsfälten i Saras sociala medier och är genuina frågor från en odlare till en annan. Äntligen finns de vanligaste och viktigaste frågorna och svaren samlade i en behändig bok. Varför växer inte gurkorna? Kan man ge tomaterna för mycket näring? Och hur sent kan man sätta vitlök? Den här boken ger tips på hur man konfronterar mördarsniglar och mjöldagg, men också hur man lyckas få till sina egna solmogna tomater.

– Det känns extra roligt att göra den här boken eftersom den är lite av ett samarbete mellan läsarna och mig. Det är tack vare läsarnas frågvishet som boken har blivit till, säger Sara Bäckmo.

Frågorna i boken är kategoriserade efter respektive grönsak eller metod, allt för att göra det så enkelt som möjligt att finna svar. Sara ger svar på allt ifrån grunderna, så som jorden och kompost, till täckodling, vinterodling och hur man lyckas bäst med de olika grönsakerna. 

Sara Bäckmo driver Skandinaviens största trädgårdsblogg och är känd från både TV och radio. Hon tog nyligen över en handelsträdgård i hembyn Kalvsvik. Sara har tidigare gett ut en rad olika trädgårdsböcker och har under åren byggt upp en stor följarskara i sociala medier.