Nu har Obos börjat bygga 49 lägenheter på CV-området

Nyligen startade OBOS bygget av Brf Fabriken i den populära stadsdelen centralverkstaden i Örebro. Kvarteret kommer att inspireras av den gamla industriarkitekturen och består av totalt 49 lägenheter.

– Det känns väldigt bra att vi är i gång. Trots en instabil marknad finns det fortfarande en efterfrågan på bostäder med centralt läge och bra planlösning. Precis som planerat kommer vi att kunna erbjuda toppmoderna lägenheter i varierande storlekar, säger Emil Kroll, försäljningschef på OBOS Kärnhem.

Brf Fabriken består av lägenheter i bostadsrättsform med varierande planlösning, varav den minsta är 30 kvadratmetrar och den största 127 kvadratmetrar. OBOS har tagit stor hänsyn till miljön under byggprocessen och hela fastigheten är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad på nivån silver. Samtliga lägenheter har balkong och mellan husen anläggs en skyddad grön innergård. Kör man bil finns 29 parkeringsplatser och 10 laddstolpar för elbilar, men härifrån är det även gång- eller cykelavstånd till Örebro centrum.

– OBOS är en stabil bostadsutvecklare med lång erfarenhet av driva den här typen av projekt från start till mål. För oss är det självklart att fortsätta bygga bostäder för våra medlemmar och övriga kunder även när marknaden är osäker. Jag ser fram emot att välkomna nya boende till CV-området, säger Emil Kroll, försäljningschef på OBOS Kärnhem.

Inflyttning i Brf Fabriken beräknas kunna starta från och med hösten 2024.

källa/ foto: Obos